Kosmetiska Botox-behandlingar

Botox används kosmetiskt för att motarbeta rynkor, men även för att hjälpa mot migrän och överdrivna svettningar. En Botox-behandling hos LaserVanish utförs alltid av en legitimerad sjuksköterska. 

Vad är Botox (Vistabel Botulinumtoxin typ A)?

Botox är ett muskelavslappnande medel som används för att behandla ett antal olika tillstånd i kroppen. Botulinumtoxin typ A verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar kraftiga sammandragningar av dessa muskler.

Behandling med botox ger långtidsverkande förbättring av ansiktsrynkor och åldersrelaterade linjer i ansiktet. Hos LaserVanish använder vi endast botulinumtoxin typ A från tillverkaren Vistabel, som är det mest sålda botox-medlet över hela världen och använts i över 25 år vilket borgar för högsta kvalitet och säkerhet.

Målet med botox-injektioner är att uppnå ett balanserat och naturligt ansiktsuttryck och reducera de rynkor och linjer som uppstår naturligt vid åldrande. 

Vad används botox till?

Botox används kosmetiskt för att motarbeta rynkor, men även för att hjälpa mot migrän och överdrivna svettningar. Rynkor framför allt i panna och runt ögonen uppstår med tiden bland annat som ett resultat av att vi spänner ansiktets muskler och därmed skapar veck i hudlagren som med tiden blir permanenta. När man får dessa muskler att slappna av med hjälp av Botox så minskar också rynkorna och med tiden så blir huden slätare igen. I händerna på en erfaren behandlare, kan botox reducera dessa rynkor och fina linjer på ett naturligt sätt. Botulinumtoxinet får musklerna i det lokala området att slappna av, ögonbrynen höjs och du får ett mer utvilat utseende.

Exempel på behandlingsområden:
 • Rynkor mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor)
 • Rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar)
 • Horisontella rynkor i pannan
 • Markera och framhäva käklinjen
 • Sura mungipor
 • Rynkor kring munnen
 • Läppkontur för en putande läpp
 • Spänd haka och ta bort apelsinhud
Kände mig välkommen och Kimia var väldigt duktig och lätt på handen! Kändes knappt något alls när hon stack! Kommer definitivt komma tillbaka!
Linea J.
Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Toppen som vanligt. Kimia Är tillmötesgående, informativ och lyssnar på ens önskemål. Hon är mycket smidig och snabb med injektionerna.
Isabella B.
Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Mycket bra bemötande! Kimia var väldigt trevlig och professionell! Är så nöjd med resultatet och kommer absolut bara gå till Kimia i fortsättningen.
Sarah N.
Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hur går en botoxbehandling till?

En Botox-behandling hos LaserVanish utförs alltid av en legitimerad sjuksköterska. Din behandlare studerar musklerna i ditt ansikte för att se hur de fungerar, eftersom alla ser olika ut. Eventuellt smink avlägsnas och injektionsstället desinficeras. En behandling med botulinum toxin mot rynkor innebär att en liten mängd av det aktiva ämnet i Botulinum A, injiceras med en mycket tunn nål i den underliggande mimikmuskulaturen i det område som skall behandlas.

Behandlingen tar ca 15 minuter, beroende på hur många områden man väljer att behandla och efteråt kan du utan besvär återgå till ditt normala liv. Behandlingen går fort och är nästan helt smärtfri. Bedövning brukar ej behövas. De första 3-4 timmarna bör man ej ta på eller massera det behandlade området, däremot är det positivt för resultatet att använda musklerna så mycket som möjligt genom att tex rynka pannan ofta det första dygnet. Effekten syns inte direkt utan efter behandlingen tar det 2-3 dagar innan läkemedlet börjar verka och upp till 14 dagar innan man får full effekt.

Resultatet av en behandling kvarstår i cirka 4-6 månader, därefter bör behandlingen upprepas. För varje gång man upprepar behandlingen, tenderar varaktigheten att öka. Som vid alla injektionsbehandlingar kan lokal ömhet, svullnad och blåmärken uppstå efter behandling och kvarstå de första dagarna. 

Hur säkert är botox?

Botox har varit godkänt i över 25 år och är ett väl beprövat läkemedel med många år av kliniska studiedata och observationsdata. Botox injiceras lokalt i mycket små doser och därför är risken för att medlet ska sprida sig till andra delar av kroppen mycket liten. Den förväntade effekten av botulinumtoxin är lokal muskelsvaghet. Som vid alla typer av injektioner kan själva sticket medföra smärta eller stickande känsla och svullnad. I allmänhet uppträder biverkningar inom de första dagarna efter en injektion och går över inom ett par dagar.

Som med alla behandlingar varierar resultatet mellan olika individer pga. individuella förutsättningar och därmed kan antal behandlingar som behövs och slutresultatet att variera.

Vem bör inte behandlas?

Om du är gravid, ammar eller har någon neuromuskulär sjukdom ska du inte behandlas med Botulinumtoxin typ A. 

Prislista

Botox-behandling i ansikte:

 • Ansikte 1 område: 1.995 kr
 • Ansikte 2 områden: 2.995 kr
 • Ansikte 3 områden: 3.795 kr
 • Ansikte 4 områden: 4.500 kr
 • Botox LipFlip: 795 kr

Obs! Är det första gången du ska behandlas med botox?  Enligt lag måste en konsultation genomföras minst 48 timmar innan det första behandlingstillfället. Denna konsultation görs via telefon (cirka 15 min) och är alltid kostnadsfri.

Återbesök sker max 2-3 veckor efter utförd behandling.

Före- och efterbilder botox-behandling